Hírek - újdonságok

3,0 MFt Otthonfelújítási támogatás 2022. dec. 31-ig

 otthonf palyazat2021. január 1-je óta akár 3,0 millió forintot is felvehetnek az államtól otthonfelújítási támogatás formájában mindazok, akik saját tulajdonú ingatlanukban 25 év alatti gyermeket nevelnek, és felújítják a lakóingatlanjukat.

A támogatás igénybevételének feltételeit "A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI.25.) Kormányrendelet" szabályozza.

- olyan ingatlanra igényelhető támogatás, amely lakásként vagy lakóházként van nyilvántartva, ill. tanya vagy birtokközpont /nyaraló nem/
- az igénylő és/vagy kiskorú gyermeke legalább az ingatlan 50%-os tulajdonosa, és állandó lakcímmel rendelkezik az ingatlanban
- az igénylő legalább egy 25 év alatti gyermeket nevel saját háztartásában, aki szintén állandó lakcímmel ide van bejelentve
- TB jogviszonnyal rendelkezik, nincs köztartozása

2022. december 31-ig nyújtható be a kérelem, de legkésőbb az utolsó számla kiegyenlítését követő 60 napon belül.
Hiánypótlás max. egyszer lehetséges.
A pályázattal elnyerhető összeg max. 3,0MFt, de a számlákkal igazolt felújítási költségek max. 50%-a. Fele-fele arányban anyagköltségre ill. munkadíjra vehető igénybe, azaz:

3,0MFt támogatás esetén az összes benyújtott számla összesített anyagköltsége és munkadíja a 1,5MFt-ot el kell, hogy érje!

A pályázatról részletes információk a Magyar Államkincstár honlapján elérhetők, de kollégáink is tudnak információkat adni.