csütörtök, 21 február 2013 18:20

Munkáink

Falusi pihenőház felújítás - 2011

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Magyare01kIsmerős ajánlására kerestek meg bennünket egy a Mecsek északi oldalán elterülő "Isten háta mögötti" kis faluból. Az épület egy zsákutca végén lévő falusi templom mögött helyezkedett el a környezetébe szinte teljesen belesimulva. Régebben apácák éltek itt.
A jelenlegi tulajdonos az épület értékeit, jellegét megtartva szerette volna kényelmesebbé, komfortosabbá tenni. Az épület több elemét érintő felújítás egyik része volt a nyílászáró csere.

Magyare02kAz első helyszíni szemlén egyeztettük a vevői elképzeléseket az általunk kínált lehetőségekkel. A zsalugáteres homlokzat karakteresen meghatározta az épület jellegét, amit mindenképpen meg kellett őrizni. Az első elképzelések a meglévő zsaluk, rácsok megtartása mellet csak a nyílászáró cseréről szóltak. A vevői igények, a megoldási lehetőségek azonban a komplett csere felé tolták a megvalósítást.

Magyare04kA kiváló minőségű Rábaablak Exclusiv 92 nyílászárók elé így egy 2 részből összerakott kiemelő keret készült, amibe a mozgatható rovarháló keret negatívja volt bele marva ill. gyárilag belekerült /a helyszínen nem bontható módon/ a régi ablakok előtt lévő biztonsági rácsszerkezet  /természetesen a rolós rovarhálóval együtt/. A régi zöld színek helyett a meglévő bejárati ajtó színéhez hasonlító erőteljesebb narancsos-barnás színben.

Magyare03k A bejárati ajtó különleges formája, mintája miatt megmaradt, azonban a hőtechnikai, biztonsági szempontok miatt csak 2. ajtóként. Beépítettünk egy hasonló jellegű új bejárati ajtót a régi elé, így a régi megtartása ad egy különlegességet az épületnek.

A Győr-Mecsek távolság miatt az egyeztetések egy részét, a helyszíni munkákat /az ablakcserét a belső kőműves javítással együtt/ egy pécsi nyílászárós partnerünk végezte, mindkét fél megelégedésére, köszönet érte.

Utoljára frissítve: szombat, 01 május 2021 19:10