Beltéri ajtók

Mire vigyázzunk beépítés után? - garancia - karbantartás

 

Dátum: 2015. július 07.

Az utólag szerelhető belső ajtó az építkezés befejező fázisában kerül beépítésre, ezáltal esetleges sérülése az építkezés során kevésbé valószínű. A kész ajtófelületek miatt viszont megóvásuk fontos feladat.
A dekorfóliás /papírfóliás/ ajtók sérülékenyek, kisebb ütések, karcok is meglátszódnak a felületen. CPL ill. acryl fóliás felületek már keményebbek, ütésállóbbak, normál használat esetén kevésbé sérülékenyek.

Fontos, hogy a tokszárak és a padlószerkezet közötti 2-3mm-e rés  szilikonnal ki legyen tömítve a felmosóvíz tokszáron való felszívódását megelőzendő.

A felületkezelés nélküli ajtóknál /ilyet cégünk nem forgalmaz/ a festést minél előbb el kell végezni, hogy a nedvességtől való védelem biztosított legyen! Kerülni kell a kezeletlen felületek lecsapódó párával, vízzel való érintkezését, mert az ebből adódó alakváltozásra nincs garancia !!

Tisztítás, karbantartás

  • A fa-, műanyag- és üvegfelületek speciális karbantartást nem igényelnek, tisztításuk a kereskedelemben kapható, vízzel higítható karcmentes tisztítószerrel történhet.
  • A makacs olajos, zsíros szennyeződések eltávolítására aromás higítószerek (pl. háztartási lakkbenzin) alkalmazhatók (kivétel: festett profilok !).
  • Tilos agresszív, dörzsölő hatású tisztítószerek és éles eszközök (pl. kés, drótkefe) használata !
  • A tömítéseket évente egyszer ajánlatos szilikonos v. glicerines ruhával áttörölni.
  • A vasalatelemek - pánt, zárfogadók, zárszerkezetek - évente egyszeri olajozást igényelnek, hogy hosszú élettartamukat megőrizzék.
  • Amennyiben a szerkezetek nyitásánál-csukásánál akadást észlel, a pántok utánszabályozása szükséges.