csütörtök, 06 február 2014 13:27

Munkáink

Győr-Kismegyer, templom - 2010

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

A pannonhalmi bencések egykori birtokán és az utolsó magyar nemesi felkelés vesztes csatájának helyszínén, Győr-Kismegyeren épült fel az „Isten irgalmassága” nevet viselő bencés templom Balázs Mihály és Somogyi-Soma Katalin tervei alapján.

A dombon álló Szent Anna-kápolna erőterében álló, 2011 őszén  felszentelt  új épület homlokzati fa nyílászáróit /köztük a 16m magas főhomlokzati falat/ cégünk szállította és szerelte a Rábaablak Primus 68 nyílászáróiból.

Az épület egyik jellegzetes építészeti megoldása a jobb oldali belső képen is jól látható. A főhomlokzati üvegfal nyílászáróinak bordái alapvetően meghatározzák a fény-árny játék megjelenését a templom belső falán.

Ez a 4 részből /1-2-4-8 függőleges mezőből/ álló 16m magas főhomlokzati tagolt üvegfal megoldás jelentette a feladat legnehezebb részét, ugyanakkor a szépségét és lelkét is adta a munkának.

Komuzlethaz01kA szerelés nehézségét a fényképen látható állványerdő is hűen mutatja.

Megtiszteltetésként érte a Rábaablakot 2010 év elején Bartók Ferenc bencés plébános felkérése az új kismegyeri templom fa homlokzati nyílászáróinak szállítására és szerelésére. A megbízás már korábban hasonló épületekbe beépített Rábaablak nyílászárók kedvező tapasztalatai alapján született.

A győri helyszín miatt a munka koordinálását, a szerkezetek gyártás előtti műszaki egyeztetését ill. a helyszíni szerelést a GS Ablaksziget Kft vállalta.
Az elkészült szerkezetek részletes építészi-gyártói egyeztetés után nyerték el végleges formájukat.

Termékek: Rábaablak Primus 68 fa nyílászárók

 

Utoljára frissítve: szombat, 01 május 2021 18:56